Groeigrafiek

De "Groeigrafiek" van KleuterSite voorziet in de behoefte van moeders en vaders om de groeigegevens van hun kind vast te leggen.
In de groeigrafiek worden deze groeigegevens (gewicht, lengte en hoofdomtrek) afgezet tegen de standaard groeiwaarden van de World Health Organisation (WHO).
Door de groeigegevens van jouw kind te vergelijken met deze standaard groeiwaarden krijg je een reëel beeld van de groei van je kind omdat de groeistandaarden, of wel groeicurves van de WHO laten zien hoe elk gezond kind, waar ook ter wereld, zou moeten groeien.

Naast het vergelijken van de groeigegevens van jou kind met de standaard groeiwaarden is het ook mogelijk de groeigegevens te vergelijken met groeigegevens van jouw andere kinderen of van vriendjes en vriendinnetjes die ook een KleuterSite met groeigrafiek hebben.


Voorbeeld groeigrafiek
Interpretatie curve grafieken

Een groeicurve is een bepaalde vloeiende lijn die de gewichtstoename, lengtetoename of de toename van de omtrek van het hoofd weergeeft. Ontwikkelt jouw kindje zich goed, dan zal de groeicurve van jouw kindje ook een vloeiende lijn zijn. Kleine kindje hebben vaak kleinere, niet zulke forse ouders. De wat forsere ouders hebben vaak grotere kinderen.

Heb je de meetgegevens van jouw kindje ingevoerd dan is zijn of haar groeicurve zichtbaar en kun zien of de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van jouw kindje overeen komen met de gemiddelde waardes van in Nederland opgroeiende kinderen.
Groeigrafieken vergelijken

De groeigrafieken van jouw kindje is eenvoudig te vergelijken met de groeigrafiek van andere kindjes's, of vriendjes uit het vriendenboek, van de KleuterSite. Heb je eerder al een KleuterSite aangemaakt voor een broertje of zusje van jouw kindje, dan kun je de groeigrafiek van jou kinderen ook onderling vergelijken. Je kunt dan in één oogopslag zien of de groei van jouw kindje achterblijft of voorloopt op de groei van jouw andere kind toen dit dezelfde leeftijd had.

Aanmelden KleuterSite

Nog geen KleuterSite? Meld je dan nu aan voor ee GRATIS KleuterSite. Gun jouw kind jullie herinneringen en laat deze niet verloren gaan. Van je zwangerschap, van dat bijzondere eerste levensjaar, van wat je maar wilt. Bij kleutersite.nl is het mogelijk om op je eigen manier een website over jouw trots te maken en bij te houden. Binnen 1 minuut beheer je al eenvoudig en gebruiksvriendelijk jouw eigen kinder website.
Technische kennis is niet nodig!

Contact

Vul hieronder je gegevens in.

Verzenden